Besparen? Denk vooruit!

Je kent het vast wel: op weg naar huis na een lange school-/ of werkdag voel je opeens je maag knorren. Of in mijn geval: je telt het laatste uur van die dag op je werk al af want dat betekent dat je weer mag eten! Eindelijk!

Ik word niet alleen hongerig aan het einde van de dag, ik word hangry (so hungry you become angry). Het rood-witte Sultanamannetje is er niks bij. Uitstellen tot het avondeten betekent nog eens 3 uur wachten voor mij…. Niet te doen! Dus ik moet iets eten. Lange tijd school hierin voor mij een groot gevaar. Ik reis namelijk met de trein en probeer in ‘hangry’-toestand maar eens het station te overleven zonder eten te kopen, vooral wanneer je nog een tijdje op de trein moet wachten.

Ik lette vaak wel op mijn uitgaven, maar het was mij niet vreemd als ik per week €5,- uitgaf aan eten op het station. Die €5,- valt nog wel mee kun je denken, maar bij extreem besparen let je op iedere uitgave, en juist ook op de kleine. Gemiddeld €5,- per week betekent 5 x 52 = €260,- per jaar!

Niet eten na een lange werkdag is voor mij geen optie, ik moet dus iets in mijn tas hebben wat ik onderweg naar huis kan eten. Voor mij zijn dit vaak ‘schoolkoekjes’; voorverpakte koekjes die genoeg zijn als snack, maar waarvan ik niet een hele doos in een keer kan opeten. Daarnaast eet ik op weg naar het station altijd nog een appel. Zo kom ik de uren tot etenstijd (bij ons rond 20:00 uur) wel door en bespaar ik geld door geen eten op het station te kopen (waar je sowieso al de hoofdprijs voor betaalt!).

Overal op voorbereid
Mijn overlevingspakket voor onderweg

Eigenlijk probeer ik altijd wanneer ik het huis uit ga, op pad te gaan met een flesje water en iets te eten. Soms eet ik het niet eens op, ook prima! Maar ik word in ieder geval niet verleid door al het heerlijke aanbod onderweg.

’s Ochtends koffie kopen op het station was ook een tijdje een gewoonte van ons. We hebben vorig jaar allebei een thermosbeker gekocht waarin we nu koffie meenemen voor in de trein. Daarnaast zorg ik altijd dat ik mijn lunch voor een werkdag meeneem naar mijn werk. Gelukkig zit er bij mijn werkgever niet meteen een supermarkt of eettent om de hoek, maar wanneer ik honger heb is geen brug mij te ver ;-). Ik zorg daarom altijd dat ik ook tussendoortjes bij me heb om een werkdag goed door te komen.

Hebben jullie nog ideeën over vooruit denken en besparen?

2 gedachten over “Besparen? Denk vooruit!

  1. Volgens mij ben je al heel goed bezig. Wij kopen nooit iets bij de pomp of op een station, kwestie van vrekkigheid misschien, maar het scheelt een hoop geld. Wij wandelen graag en ons thermoskannetje thee met een lekkere koek van thuis geeft ons niet het gevoel dat we sloebers zijn, maar juist rijke stinkerds 🙂 We kunnen thee drinken waar en wanneer we maar willen! En vaak is dat op de mooiste plekjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.