Dit heeft een jaar extreem bezuinigen mij opgeleverd

Een jaar geleden zijn we begonnen met het bijhouden van onze uitgaven en stapsgewijs te bezuinigen op onze uitgaven. Zo verplichtten we onszelf tot een boodschappenbudget, letten we op onze energierekening en bezuinigden we op restaurantbezoeken. Ook stelde ik mezelf de uitdaging om een jaar lang geen kleding te kopen. Daarnaast kregen we in dit jaar beiden een nieuwe baan, wat een inkomensstijging tot gevolg had.

Toen we begonnen met besparen kon het ons niet snel genoeg gaan. Nu is er alweer een jaar voorbij! Het is (na die langzame start) enorm snel gegaan en het resultaat is motiverend. Dat wil ik graag met jullie delen.

Resultaten

Ik begon dit jaar op 1 september met een spaarsaldo op mijn ING rekening van €4750,00. Mijn doel was toen om €10.000,- op mijn spaarrekening te hebben staan op 1 september 2018. Eens kijken of dat is gelukt:

Inmiddels is dit mijn financiële situatie:

  2017 2018 Verschil
Sparen      
ING spaarrekening 0,03% €  4.750 €  1.037 – €     3.713
Moneyou vrij opneembaar 0,3% €      939 + €       939
Moneyou jaar vast 0,45% € 10.000 + € 10.000
Beleggen      
Portefeuille Meesman €   4.138 + €   4.138
Totaal €  4.750 € 16.114 + € 11.364

Zoals blijkt uit de tabel heb ik mijn spaardoel ruim gehaald! In totaal heb ik dit jaar het dubbele gespaard van mijn uiteindelijke spaardoel. Als ik dit mezelf een jaar geleden had verteld, had ik het nooit geloofd.

Naarmate de maanden vorderden en ik steeds fanatieker werd in het sparen, leek het mij wel mooi om te mikken op een savings rate van ongeveer 30%. Ook dit doel heb ik ruim gehaald. Het is mij gelukt om dit jaar ongeveer 35% van mijn inkomsten te sparen! Hier ben ik ontzettend blij mee.

Ook heb ik dus mijn spaardoel van €10.000,- ruim gehaald. Dit bedrag wilde ik in ieder geval sparen voor ons Nieuw Zeeland avontuur. Je zou kunnen denken: doel gehaald, dus klaar met bezuinigen. Maar ik merk nu dat ik nog lang niet klaar ben met sparen. Het daagt me uit en leert op een andere manier te leven. Ik ga dus op zoek naar een nieuw doel! Ondertussen bezuinig ik rustig door ;-).

Lees hier verder:

Waarom sparen mij niet lukte

Iets duurs gekocht omdat ik het verdiende (ha!)

Hoe staat het eigenlijk met mijn financiën?

4 gedachten over “Dit heeft een jaar extreem bezuinigen mij opgeleverd

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.