Mijn jongste kringloop aanwinsten

Soms maakt mijn eigen bespaardrift me aan het lachen en ben ik blij dat er niemand meekijkt. Zo ook 2 weken geleden tijdens het eten van mijn kommetje soep op de bank…

Van mijn moeder had ik twee grote soepkommen gekregen toen ik op kamers ging. Ze werden veel gebruikt en zoals dat gaat met veelgebruikte spullen: het beschadigd of gaat kapot. Zo was het oor van een van mijn geliefde soepkommen gesneuveld toen hij tijdens een feestje (dienstdoend als chipsbakje) door een licht beschonken verjaardagsgast van een statafel werd getikt. Geen probleem: we hadden nog wat super-sterke-alles-lijm liggen. De mok kon weer prima worden gebruikt tijdens het avondeten. Het schoot weleens door mijn hoofd: wat zou het rot zijn als dat oor er weer afbreekt tijdens het eten van hete soep op de bank.

En dat was nou precies wat er 2 weken geleden gebeurde…

Gelukkig was de kom al bijna leeg en kwam ik met de schrik vrij. Maar ik besloot toen dat ik toch echt moest accepteren dat mijn soepkom was heengegaan. Dit betekende wel dat we nog maar 1 soepkom hadden en dat is toch echt te weinig voor een tweepersoons huishouden.

Zoals het een echte bespaarder betaamt, ga ik voor de weinige aankopen die ik doe het liefst langs de kringloop. Het voordeel van het wonen in een grote stad: er zijn veel kringloopwinkels. Niet zo lang geleden hadden Rik en ik weer een nieuwe ontdekt in een leegstaande loods vlakbij ons huis, waar ik nu mooi langs kon gaan voor de aanschaf van onze nieuwe soepkommen.

Nog even schoot door mijn hoofd, toen ik voor mijn biebbezoek door de stad liep: ik kan ook mooie trendy soepkommen halen bij dat leuke woonwinkeltje hier om de hoek… Maar een snelle rekensom (4x €5-€10) deed mij toch naar de kringloop uitwijken.

Soepkommen

En zie hier, ik heb vier leuke soepkommen gevonden! Samen kostten ze €1,75. Deze kunnen de komende jaren weer prima mee! Naast de soepkommen heb ik ook nog een impulsaankoop gedaan: een doos met 3 puzzels voor €1,00. Dit weekend hebben Rik en ik flink gepuzzeld, wat een plezier voor €2,75 😉

Wat was jullie laatste aankoop bij de kringloop?

 

Een gedachte over “Mijn jongste kringloop aanwinsten

  1. Toevallig dit weekend ook twee puzzels bij de kringloop gekocht, voor de kinderen. En twee nog mooie leesboekjes. Altijd leuk van die kleine koopjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.