Geld verdienen op Koningsdag

Het begint bijna traditie te worden: slechte weersvoorspellingen op Koningsdag. Zo ook weer dit jaar: 50% kans op regen en maximaal 13 graden. Geen lekker weertje om met je spulletjes op een kleedje op de rommelmarkt te gaan zitten. Toch gaan wij het wel weer doen. Vorig jaar leverde ons dit bijna €300,- , een fantastische dag en een opgeruimd huis op! Lees hier meer over onze voorbereidingen voor Koningsdag 2019.

Afgelopen Paasweekend zijn we door ons kleine huisje gegaan. Na de succesvolle opbrengst van vorig jaar hadden we het idee dat we niet meer zoveel spullen hadden die we konden verkopen. Iedere kast en ieder opberghoekje hebben we doorzocht, alle spullen zijn kritisch beoordeeld. Tot onze grote schrik hebben we ook nu toch weer veel spullen verzameld die weg mogen; bij het afval of voor de verkoop. Daarbij hielpen de vragen:

  • Wist ik überhaupt nog dat ik dit had?
  • Heb ik dit het afgelopen jaar gebruikt?
  • Wil ik dit meenemen naar Nieuw Zeeland?

Ik ging er meteen met de botte bijl doorheen. Zo had ik nog een schoenendoos met oude schoolagenda’s, zelfs nog een van de basisschool! Mijn moeder zei altijd: ‘Dat is leuk voor later’, dus ik heb ze trouw bewaard. Maar ik kijk er eigenlijk alleen even in tijdens het uitzoeken van spullen voor bijvoorbeeld een verhuizing. Nu heb ik besloten dat ze toch echt bij het oud papier kunnen, die tijd is geweest en ik heb de herinneringen nog. Ook had ik nog 3 schoenendozen met kaarten die mensen ooit aan me hebben gestuurd. Hup, weg ermee! Ze hebben hun doel gediend, hun boodschap overgebracht en zijn nu niet meer dan ballast. Van mijn herinneringendoos bleven alleen een dagboek en wat brieven over. Een apart doosje heb ik voor foto’s, die ik ook nooit weg zal doen.

Rik werd door mijn opruimwoede aangestoken en begon ook stevig te sorteren. Komt zijn competitieve karakter toch nog eens van pas ;-). Hij vindt het in de regel lastiger om dingen weg te doen, maar heeft mij positief verbaasd! Zo ontstond elke opruimronde weer discussie over zijn krukken, die hij ooit had aangeschaft na een knieband operatie. ‘Wat nu als er weer iets gebeurd met mijn knie?’. Al die jaren is er niks ernstigs gebeurd met zijn knieën en hij was klaar om te scheiden van zijn krukken. Nu gaan ze mee naar de rommelmarkt en zullen ze zeker voor wat hilariteit zorgen.

We hebben veel kleding die mee gaat, we blijven onze kledingkast maar opruimen! Het idee is om een deel van ons kleed te reserveren voor kleding en dit allemaal voor €1,- per stuk te verkopen. Het is geen dure merkkleding, maar kan nog prima een ronde mee. Mogelijk nemen mensen het voor zo’n klein prijsje graag mee.

Ook ervoeren wij vorig jaar hoezeer klus- en keukenspullen in trek zijn. Verlengsnoeren, stekkerdozen, tv kabels… sommige mensen zijn er gek op. Ook nu hadden we weer een aantal kabels en stekkerdozen die over zijn. Gezien we hier in Nieuw Zeeland niks aan hebben (andere stekkers), gaan ook deze allemaal mee.

Verder stond er nog een werkende keukenweegschaal, blender en waterkoker in onze keukenkastjes te verstoffen. Even ontkalken, doekje erover en ze kunnen nog prima dienstdoen.

Het afgelopen jaar heb ik weer geknoopt aan mijn plantenhangers. Vorig jaar vlogen deze weg, mensen vonden ze erg leuk en voor €6,- wilden ze er graag eentje hebben. Ook dit jaar neem ik er weer een aantal mee om te verkopen. Ik maak er geen winst op, hoogstens verdien ik de materiaalkosten terug, maar het is leuk om mensen zo blij te zien met iets wat ik heb gemaakt.

Wat vorig jaar ook erg goed verkocht, waren onze zaailingen! Met mijn moestuin beginnerskunsten had ik ingeschat dat lang niet alle zaadjes uit zouden komen. Maar bijna al onze gezaaide tomaten, zonnebloemen en afrikaantjes kwamen uit! Help! Het idee ontstond om ze goed te verzorgen en te verkopen op Koningsdag. Dat liep als een tierelier. Mensen hebben zelf lang niet altijd het geduld om zaadjes op te kweken, maar vinden een paar tomatenplanten in de tuin wel erg leuk. Voor €0,50 per stuk verkochte wij onze 80 plantjes, wat toch weer een opbrengst oplevert van €40,-. Veel meer dan de potjes, potgrond en zaadjes ons hadden gekost. Ook dit jaar gaan we weer met jonge zaailingen naar de rommelmarkt en verwachten we weer een totale uitverkoop.

Zaailingen en kiwikat
Ja, deze zien er mooi uit!

Het enige nadeel dit jaar is het ontbreken van een auto, want deze is begin dit jaar overleden en we hebben ervoor gekozen om hem niet te vervangen. We hebben nu een Greenwheels-auto gereserveerd. Anderhalf uur in de ochtend en een uurtje in de namiddag. Zo hopen we de spullen makkelijk van ons huis naar het stadscentrum en weer terug te kunnen vervoeren. Helaas scheelt het wel zo’n €20,- op de winst, maar het is even niet anders.

Aanstaande zaterdag zal de wekker om 5 uur staan, zodat we tussen 6 en half 7 een plekje kunnen claimen in de binnenstad. We nemen gesmeerde krentenbollen, warme koffie en koude biertjes mee. Ook nemen we paraplu’s en een dekzeiltje mee voor de eventuele regen. Wij zijn er klaar voor, ik zal jullie laten weten hoe ons avontuur is vergaan!

Wat zijn jullie plannen voor Koningsdag? Gaan jullie geld uitgeven, of verdienen?

Een gedachte over “Geld verdienen op Koningsdag

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.