Koningsdag; dekzeiltjes, onderhandelingen en een mooie opbrengst

4:45 uur op zaterdagmorgen, de wekker gaat…. Snel even douchen, ontbijten en dan de huurauto ophalen die we vanaf half 6 hadden gereserveerd. Alle spulletjes in de auto proppen (het paste precies!) en op naar de binnenstad. Om half 7 druppelt het een beetje wanneer we ons kleedje neerleggen op straat, maar al gauw begint het veel harder te regenen. Rik moet nog een paar keer heen en weer lopen om onze spullen te verslepen, ik leg snel een zeiltje over onze nog ingepakte spullen zodat ze niet helemaal doorweekt raken. Het begint steeds harder te regenen en de mensen die hun waar uitstallen zijn op 1 hand te tellen. Shit, wat had ik nog graag in ons warme bedje gelegen op mijn vrije dag.

Uiteindelijk wordt het om 8:15 uur droog. Tot die tijd staan we onder een grote paraplu te schuilen en vragen we ons stilletjes af of dit nou wel zo’n goed idee was. Zodra het droog is, komen meer mensen met hun spullen naar de binnenstad. Ook de eerste kopers zijn al aan het struinen en we moeten snel onze spullen uitstallen tussen de eerste verkopen door. Om half 10 is het druk en hebben we al enkele euro’s binnen!

Nog 2 keer gaat het die dag regenen en moeten we heel snel ons dekzeil over onze waren heen leggen. Gelukkig helpen lieve voorbijgangers ons om het zeiltje op z’n plek te houden voor die paar minuten dat de buien duren.

De hele dag gaat enorm snel voorbij. We hebben wel twee klapstoeltjes meegenomen, maar daar zitten we nauwelijks op. We praten, prijzen onze spullen aan en herschikken ons kleedje. Om half 4 kan de kraam gehalveerd worden, zoveel hebben we al verkocht!

Tussendoor kopen we een paar blikjes bier, krijgen we een stukje oranjetaart bezorgd van een lieve vriendin en moet ik een aantal keren naar het toilet. Maar verder laten we ons niet afleiden en bemannen we bevlogen ons kleedje. We lachen om de onderhandelingstactieken van de kopers en knopen met veel mensen een praatje aan. De eerste verkoop van die dag: Riks krukken, voor €5,- hebben ze een nieuwe eigenaar!

Uiteindelijk zijn we om 19:30 uur met onze spulletjes weer thuis. Vermoeid en koud maar voldaan genieten we van een afgehaald frietje. Als twee kleine kinderen die hun eerste zakgeld hebben gekregen, tellen we de opbrengsten. Deze verminderd met de kosten van de huurauto, toiletbezoekjes, biertjes en afgehaalde frietjes komen we op een winst van €170,-. Wij zijn erg blij met deze opbrengst, maar daarnaast genieten we nu van een opgeruimd huis en de herinneringen aan een erg leuke dag.

De gouden tip op basis van dit jaar:

  • Sta vroeg op als er goed weer is voorspeld, het zal snel druk worden en je wilt wel een mooi plekje voor je kraam. Als er ’s ochtends regen is voorspeld: blijf dan wat langer in bed, dat doet de rest ook.

 

Hoe verliep jullie Koningsdag?

2 gedachten over “Koningsdag; dekzeiltjes, onderhandelingen en een mooie opbrengst

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.