Visumaanvraag | Uitslag van de IELTS test. Hoe nu verder?

Afgelopen vrijdag werd de uitslag van onze IELTS test bekendgemaakt. En laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de vereiste scores vanuit de beroepsvereniging van psychologen heb ik niet gehaald. Hieronder vind je mijn scores:

Luisteren: 9.0

Lezen: 8.5

Schrijven: 6.0

Spreken: 8.0

Voor de beroepsvereniging moest ik gemiddeld een 8.0 halen. Dat is gelukt. Alleen mag ik geen lagere cijfers dan een 7.0 hebben. Dat is helaas niet gelukt. Aan de ene kant is het een teleurstelling, maar aan de andere kant wist ik dat het een hele moeilijke opgave zou worden om de scores te behalen.

Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik zelf nog meer had kunnen doen om mijn schrijfvaardigheden op te krikken. Ik dacht namelijk dat ik goed bezig was en de truc door had, maar blijkbaar dus niet. Wat nog een optie zou zijn, is privé les nemen bij iemand die mijn essays checkt op de beoordelingscriteria van de IELTS. Maar dit gaat me veel geld kosten en geeft niet gegarandeerd het benodigde resultaat. Daarnaast zit er ergens in mij ook wel iets recalcitrants wat zegt dat zo’n toets een gek middel is om je taalvaardigheid te toetsen, niet relevant is voor het werkveld en geldklopperij is. Ik zie het als een uitdaging om een baan in Nieuw Zeeland te vinden waar ik blij van word en waarbij deze scores voldoende zijn (of liever nog: niet naar de scores wordt gevraagd).

Deze scores zijn in ieder geval ruim voldoende voor toewijzing van een visum. Ook Rik heeft de benodigde scores ruim behaald. We kunnen dus weer iets van ons lijstje afstrepen!

Wat wordt onze volgende stap?

Rik is al enkele weekenden druk bezig met zijn portfolio (een soort CV met de meest noemenswaardige projecten waaraan hij heeft gewerkt). Hij verwacht hier nog een weekend mee bezig te zijn, daarna is het klaar! Ook heeft hij al een lijstje met bureau’s waar hij wel zou willen solliciteren. We hebben ons altijd gericht op Christchurch, maar de architectenbureau’s in Nieuw Zeeland zijn dun gezaaid. Hij zal dus ook in andere steden gaan solliciteren. Wel hebben we tegen elkaar gezegd dat we niet in Auckland willen wonen, vanwege de hoge levenskosten en de drukte. Dat is nu juist waarom we weg willen uit Nederland.

De komende weken kan het dus heel snel gaan. Zodra Rik een baan vindt in Nieuw Zeeland moeten we een vertrekdatum plannen en hier omheen alle andere zaken gaan regelen en plannen, zoals: laatste dierenartsbezoekjes, het reserveren van ruimte in een container, spullen uitzoeken en inpakken, het aanvragen van een visum en uiteraard het plannen van een afscheidsfeest. En tot het zover is kan ik niet meer zoveel doen. Het is een gek vooruitzicht, wetende dat er heel veel moet gebeuren maar daar nog niet mee kunnen beginnen.

Lees hier meer over de IELTS test:

We zijn begonnen! Voorbereiden voor de IELTS-test

De IELTS test

Lees hier meer over onze eerdere stappen in het emigratieproces:

Waarom emigreren?

Hoe wij het visumslagveld hopen te overleven (en een visum krijgen)

Emigratie dilemma: Katten mee of niet?

Katten mee naar Nieuw Zeeland: de eerste stappen (en kosten)

Emigreren naar Nieuw Zeeland; De voorbereidingen (en kosten)

 

10 gedachten over “Visumaanvraag | Uitslag van de IELTS test. Hoe nu verder?

  1. Gefeliciteerd Noor! Wat jammer van dat onderdeel schrijven. Zijn namelijk allemaal super mooie scores, jammer dat er dan niets onder de 7 bij mag zitten…
    Heel veel succes met de spannende periode van plannen die nu gaat komen.

  2. Gefeliciteerd! Het blijft een supermooie score, en ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat er op jouw pad zal gaan komen met werk en inkomen in Nieuw Zeeland. Zoals je zelf al aan geeft: misschien biedt dit wel kansen om iets te gaan doen waar je wel blij van wordt, in plaats van “hetzelfde kunstje” maar dan in een andere omgeving.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.