Zwerfafval 30 dagen challenge – elke dag iets

Ik woon in een wijk waar de lachgasman overspannen zou raken van het rapen van patronen en na een warme zomeravond ziet een festivalterrein er beter uit dan ons buurtgrasveld. Al lange tijd maak ik semi-serieuze grapjes tegen Rik: ‘Ik wou dat ik een prikstok en een vuilniszak had, dan zou ik hier helemaal los gaan!’. Maar elke keer moeten we ergens zijn, zitten we op de fiets, of hebben we toevallig geen prikstok en vuilniszak bij ons.

Tot ik op een ochtend naar mijn werk liep en een man in pak voor me zag lopen. Achteloos raapte hij een leeg koffiebekertje op van straat en gooide het in een prullenbak waar hij langs kwam. Het leek opeens zo simpel… natuurlijk was het dat altijd al, maar toch deed ík het nooit.

Deze onbekende man heeft me geïnspireerd. Ik weet dat er al veel mensen mij voor zijn gegaan en van hun dagelijkse wandeling wat zwerfafval meenemen. Helden, ik voeg me graag bij jullie! Vanaf deze week begin ik met een challenge: elke dag iets oprapen, een maand lang. En op de dagen dat ik eigenlijk niet naar buiten wil, hoef ik in mijn wijk gelukkig niet lang te zoeken voor een stukje afval zodat ik weer snel naar binnen kan, dat is dan weer een voordeel 😉

2 gedachten over “Zwerfafval 30 dagen challenge – elke dag iets

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.