Emigreren | Eerste sollicitatie is de deur uit!

Na weekenden lang gekromd achter zijn laptop aan de keukentafel te hebben gezeten, wat gepaard ging met gezucht, zenuwachtig gewiebel, een enkele vloek en het meerdere keren verleggen van de deadline is het dan zover: Rik heeft zijn portfolio af en vergezeld van een brief verstuurd naar een architectenbureau in Nieuw Zeeland.

Op dit moment heb ik zo lang gewacht. Vaak stelde ik mij voor dat ik me dan echt kon gaan verheugen op de oversteek. Dat we een concreter tijdsframe hadden waar ik me op kon richten en heldere taken waar ik me mee bezig kon houden. Maar niets is minder waar, eigenlijk kan ik niets anders doen dan afwachten. En daarnaast spoken er horrorscenario’s door mijn hoofd: wat nou als niemand Rik wil aannemen? Wat nou als het aanvragen van een visum toch opeens moeilijker blijkt te zijn dan we vooraf hadden gedacht? Wat nou als we maanden geen bericht krijgen en toch nog hier zitten tot het einde van dit jaar?

Tja, verandering is niet gemakkelijk… En vaak gaan de belangrijkste keuzes in ons leven gepaard met de meeste spanning en twijfels.

Op dit moment kan ik even niets anders doen dan (on)geduldig wachten op positief sollicitatienieuws en daar blogjes over schrijven ;-). Dus dat doe ik dan ook maar.

Edit: Dit bericht schreef ik al eerder deze week. Een dag later kregen we meteen een kort antwoord: ‘Hoe staat het met de status van jullie visum?’. Euh, nou… die hebben we dus nog niet. En dat is praktisch ook onmogelijk zonder baanaanbod. We zijn wel meteen in een Expression of Interest gedoken. Hiermee laat je de overheid weten dat je graag een visum zou willen aanvragen. De overheid beoordeeld deze aanvraag en geeft je daarna wel of geen toestemming om een visum aan te gaan vragen. Hierover schrijf ik komende week een volgende blog.

We hebben de dame van HR geantwoord dat we onze Expression of Interest hebben ingediend maar een baanaanbod nodig hebben eer we in aanmerking kunnen komen voor een visum. Tot op heden hebben we nog niets teruggehoord. Geen nieuws is goed nieuws….toch?

Lees hier meer over de stappen die wij al namen om te kunnen emigreren:

De voorbereidingen en kosten tot nu toe

Uitslag van de IELTS test

De IELTS test

Katten mee naar Nieuw Zeeland

Hoe wij het visumslagveld hopen te overleven

4 gedachten over “Emigreren | Eerste sollicitatie is de deur uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.