Hoera! Kiwikoorts bestaat 1 jaar

Precies een jaar geleden, op 13 augustus 2018, plaatste ik mijn eerste bericht. En nu is er alweer een jaar voorbij! Hieronder lees je over het eerste jaar in mijn blogavontuur, statistieken en mijn voornemens voor dit komende jaar.

Hoe het begon

Het idee om te bloggen ontstond tijdens mijn zoektocht naar blogs waarmee ik me kon identificeren en die me konden inspireren. Wanneer ik zocht op Google naar ‘blog emigreren Nieuw Zeeland’, kwam ik toch vooral uit bij gedateerde blogs van gezinnen of oudere koppels die de stap gingen wagen. Ik wist en weet zeker dat ik niet de enige achtentwintigjarige-Randstedeling-zonder-kinderen ben met deze droom. Wat zou het mooi zijn om anderen te kunnen inspireren en informeren over onze emigratie!

Al een paar maanden liep ik rond met dit idee en al enkele weken was ik berichten aan het typen die ik zou kunnen plaatsen. Wat vond ik het spannend om te beginnen…. Op veel blogs las ik de tip: stop met nadenken over je blog en start met bloggen! Op 13 augustus gehoorzaamde ik en ging mijn blog de lucht in.

Maar ik had een probleem: onze emigratie was nog ver weg en in het eerste half jaar gebeurde er bar weinig. Toch vond ik het een leuk en goed idee om al eerder met mijn blog te starten, om mensen echt mee te nemen in mijn ervaringen richting zo’n grote stap. Het is echter ook belangrijk in blogland om regelmatig berichten te posten, dus week ik vaker uit naar andere onderwerpen die me interesseren, zoals: persoonlijke financiën, minimalisme, milieuvriendelijk leven en psychologie.

Hoe gaat het nu?

Dat is ook iets waar ik nu nog mee worstel: waar gaat mijn blog nou precies over? Het wordt namelijk keer op keer genoemd dat een blog ergens voor moet staan en bij voorkeur voor iets unieks. Ik merk dat ik dat zelf ook altijd prettig vind bij het lezen van blogs.

Blijkbaar vind ik het lastig om keuzes te maken om bepaalde onderwerpen uit te sluiten. Mijn blog beweegt zich langzaam mee met mij en mijn interesses. Een jaar geleden was ik nog zeer geïnteresseerd in persoonlijke financiën maar toen dit eenmaal liep, nam mijn interesse wat af. Ik was meer bezig met eco-vriendelijk leven en onze emigratie werd steeds meer werkelijkheid waardoor ik daarover meer kon en ging schrijven.

En ik denk dat dit wel zo zal blijven. Over een paar maanden wonen we waarschijnlijk in Nieuw Zeeland en zal ik meer gaan schrijven over het leven daar. Ik hoop dus vooral dat mijn lezers geïnteresseerd zijn in mij 😉 Ik ben namelijk ook niet echt de blogger die veel research doet voor informatieve artikelen. De bloggers die dit wel doen, bewonder ik zeer. Maar ik merk dat ik moeilijk de tijd en het enthousiasme kan vinden om uitgebreide en goed gefundeerde artikelen te schrijven. Ik schrijf dus vooral vanuit mijn eigen ervaringen, dilemma’s en observaties. Ook omdat ik het bloggen zo leuk houd voor mezelf en er plezier uit blijf halen.

Statistieken

Het afgelopen jaar publiceerde ik 72 berichten, waarvan dit mijn best gelezen post was met 235 weergaven (mede dankzij een link die Geldnerd opnam op zijn Facebookpagina, waarvoor dank!). Overigens was dit mijn minst gelezen post met in totaal 18 weergaven, ouch! Tot de jaarwisseling had ik in totaal 1.914 weergaven van 564 unieke bezoekers, vanaf januari tot vandaag waren dit 9.104 weergaven van 2.718 unieke bezoekers. Er zit dus een duidelijke stijgende lijn in!

Ik kan wel heel correct zeggen dat bezoekersaantallen niet belangrijk zijn, maar eigenlijk zijn ze dat natuurlijk wel. Mijn Facebookjaren herleef ik wanneer een nieuw bericht online is gegaan en ik via de app kan checken hoe vaak het bericht al is bekeken….Soms overweeg ik een bericht weer offline te halen bij tegenvallende aantallen (wat ik nog nooit heb gedaan overigens) of doe ik een vreugdedansje bij mooie aantallen en positieve reacties. Dat is iets wat ik zeker heb geleerd het afgelopen jaar: bloggen maakt je kwetsbaar.

Ik zou het fantastisch vinden wanneer steeds meer mensen mijn blog ontdekken en zo leuk vinden dat ze het blijven volgen. Maar tegelijkertijd merk ik dat ik niet koste wat kost mijn bezoekersaantallen wil opkrikken. Zo doe ik met hangen en wurgen een poging om op pinterest wat pins aan te maken, maar merk ik dat ik het eigenlijk niks vind 😉 (het is dus ook niet het opzoeken waard mensen). Aanmaken van een Facebook pagina of Twitteraccount wil ik ook niet, daar ben ik niet voor niets 5 jaar geleden zelf mee gestopt. Ik houd me verder weinig bezig met SEO, ‘clickbaits’ of standaardformuleringen. Niet alleen maar omdat ik graag de moraalridder uithang, maar ook omdat ik gewoon wat gemakzuchtig ben ;-).

Wat me verder nog opvalt, is dat mijn persoonlijke posts meer worden gelezen dan algemene posts. De onderwerpen maken hierin niet veel uit, zolang het maar mijn eigen ervaring of visie ergens op is. Algemene posts over besparen, energiezuinig leven of een boodschappenbudget doen het een stuk minder goed. Dit is genoteerd! 😉

Komend jaar

Wanneer ik uitga van het afgelopen jaar, wil ik dus vooral blijven schrijven vanuit mijzelf en over mijn emigratie naar Nieuw Zeeland. Omdat dit natuurlijk nu een groot deel van mijn leven beslaat, jullie hier graag over lezen (blijkt uit de statistieken) en dat de reden was voor het beginnen van deze blog.

Ik verwacht niet dat ik de komende tijd veel ga doen aan sociale media, maar misschien verras ik jullie (en mezelf!).

In de komende weken wil ik graag uit de anonimiteit stappen. Het afgelopen jaar heb ik mijn echte naam verborgen gehouden en ook geen foto’s van mijn ‘voorkant’ gepost omdat ik bang was dat mijn werkgever of collega’s deze blog aan mij zouden linken. Maar nu we onze baan hebben opgezegd en iedereen af weet van mijn emigratieplannen, hoef ik me hier niet meer druk om te maken. Daarnaast lijkt het me voor jullie ook een stuk leuker om een gezicht bij de berichten te hebben. To be continued dus!

De komende maanden wil ik wat vaker overzichtsartikelen schrijven over ons emigratieproces, voornamelijk voor mensen die ook dezelfde stap willen maken. Ik zou het mooi vinden wanneer deze blog nog meer een informatieve waarde krijgt.

Een hele grote dankjewel!

Tot slot (dit artikel is al veel te lang) wil ik jullie, mijn lezers, heel erg bedanken voor het afgelopen blog-jaar. Ik heb leuke mensen leren kennen (zowel online als offline), heb inspirerende blogs gelezen, mooie en lieve reacties mogen ontvangen en ben nog steeds enthousiast over het bloggen. Dat was allemaal niet gelukt zonder jullie. Dank jullie wel!

Hebben jullie nog blogtips? Ik hoor ze heel erg graag!

10 gedachten over “Hoera! Kiwikoorts bestaat 1 jaar

 1. Gefeliciteerd met het jubileum, Noor! Qua tips: installeer een functie waarmee mensen zichzelf kunnen aanmelden voor updates. Vind het zelf prettig om per mail een ‘blog alert’ te krijgen 🙂

 2. Geen blogtips van mij, behalve dan “gewoon lekker blijven schrijven wat je kwijt wil”. Dan blijf je immers authentiek en in mijn optiek is dat véél belangrijker dan dat je voor jezelf vastlegt om over bepaalde onderwerpen wél, en andere onderwerpen níet te bloggen.
  Dat blijkt blijkbaar ook uit jouw statistieken: de blogartikelen over persoonlijke ervaringen worden het best gelezen.

  Succes en ik blijf je volgen!

 3. Proficiat met je eerste verjaardag! Ik kom zo nu en dan langs als ik een interessante titel voorbij zie komen. Zelf ben ik een half jaar langer bezig met bloggen maar eigenlijk pas sinds begin dit jaar wat actiever. Mijn verjaardag heb ik overigens overgeslagen…
  Toevalligerwijs heb ik wel met Facebook, Pinterest en Twitter geprobeerd mijn blog wat te promoten. Mijn conclusie: voor mijn doelgroep werkt het voor geen meter, ik ben er dan ook mee gestopt. Andere tips: zoals Tom al aan geeft: je kunnen aanmelden als abonnee werkt (bij mijn blog) goed maar zie ik niet op je site. SEO-optimalisatie is niet moeilijk met een goede plug-in. Ik gebruik Yoast en dat bevalt goed. Zorgen dat je in een blogroll staat werkt ook goed (mits die altijd in beeld is), ik zal je in die van mij opnemen. En gewoon lekker stug door gaan en plezier hebben vanwege de leuke reacties.
  Succes, en ik ben benieuwd naar het ont-anonimiserings-verhaal…

 4. Gefeliciteerd! Ik zou me vooral niet te druk maken om het passen in een blog-hoekje. Schrijf maar vooral gewoon over wat je leuk vindt en wat je bezighoudt. Je schrijft heel prettig en dat is echt het belangrijkste. Leuk trouwens om er straks een gezicht bij te zien!

 5. Leuke blog hoor! Zelf heb ik ook het idee om een blog te starten, dus dit artikel is fijn om te lezen. Denk dat ik tegen veelal dezelfde dingen zal aanlopen, we zullen zien. Groetjes van een medepsycholoog uit de Randstad 😉

  En ben ook benieuwd naar je ont-anonimisering, dapper hoor!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.