Afscheid | Het grote planten-weggeef-feest

Vorige week zaterdag; rond 10 uur ’s avonds was er een kort moment dat ik even om me heen keek. Ik zag licht beschonken vrienden fanatiek rondlopen door ons volle en gezellige huis, gewapend met een pen en post-it. Dit was het dan: ons afscheidsfeest.

We wilden graag iets terugdoen voor alle mensen waar we om geven en hadden al verschillende ideeën bedacht. Daarnaast zaten we ook nog met een probleem: we moesten afstand doen van onze ‘urban jungle’, want planten meenemen naar Nieuw Zeeland is vanwege al het gedoe en de strenge importeisen geen goed plan.

Het uiteindelijke feest werd daarom als volgt: iedere feestbezoeker mocht een plant uitzoeken en meenemen naar huis. Iedere plant had een persoonlijk geschreven beschrijving zodat onze vrienden een plant konden uitzoeken die bij hen zou passen. Veel mensen namen de moeite om door ons huis te lopen en alle 65 (!) beschrijvingen te lezen. Daarnaast waren er wegwerpcamera’s om foto’s te maken, lag er een adressenboekje en stond er een doos op het toilet waar spullen in stonden die wij niet mee mochten nemen en waar mensen iets uit konden zoeken.

Op die zaterdagavond toen ik om me heen keek, werd ik warm van binnen. Onze vrienden hadden oprecht plezier in het uitzoeken van een plant. Al deze leuke en lieve mensen zijn onderdeel van ons leven. Met hen hebben we veel bijzondere momenten gedeeld, zo ook nu ons afscheid.

En hier zie je een klein stukje van het resultaat van ons afscheidsfeest… een grote puinhoop…inclusief confettikanon.Met liefde hebben we het zondag allemaal opgeruimd, want wat was het een bijzondere en gezellige avond!

Via whatsapp kregen we al snel de foto’s binnen van onze planten op hun nieuwe stekjes met blije nieuwe eigenaren. Wat moeten veel reizigers zich die zaterdagnacht in de trein hebben afgevraagd waar al die mensen met planten vandaan kwamen.

Sinds zaterdagavond lukt het me beter om weer dat verheugde gevoel te ervaren wat ik enkele maanden terug ook had als ik aan onze emigratie dacht. Alsof dit afscheid gewoon moest plaatsvinden en ik daarna pas de spanning los kon laten. Het voelt alsof we mogen weggaan. Mensen steunen ons, bewonderen ons en zullen er altijd voor ons zijn, ook als we onverhoopt weer terugkomen.

Inmiddels wonen we tussen de verhuisdozen en galmt ons huis als we lopen of praten. Het voelt goed om onze spullen met zorg in te pakken voor hun lange reis. Wanneer ik spullen inwikkel in krantenpapier en in een doos leg, bedenk ik me dat we ze over 7 weken weer uitpakken aan de andere kant van de wereld. Een klein stukje van ons Nederlandse leven op een nieuwe plek.

En over een 2 dagen zitten we in het vliegtuig naar Nieuw Zeeland….

3 gedachten over “Afscheid | Het grote planten-weggeef-feest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.