Interieur | Even binnengluren in mijn oude huis

De afgelopen 2.5 jaar hebben Rick en ik samengewoond in Utrecht Kanaleneiland op 57m2. Het was geen groot huis, maar we hebben er heel fijn gewoond. Inmiddels zitten we op het moment van online komen van deze post in het vliegtuig en zijn we dakloos (wat klinkt dat heftig ;-)). Maar het leek me leuk om nog wat foto’s van ons huis met jullie te delen. Want zeg nou zelf: eigenlijk is het toch heerlijk om bij anderen naar binnen te gluren?

Ons interieur is echt een allegaartje. Nagenoeg al onze meubels hebben een verhaal. Sommigen hebben we zelf geklust of opgeknapt. Anderen komen van de kringloop of Marktplaats. Maar we hebben nauwelijks nieuwe meubels.

Ik ben daarnaast dol op lampen uit de jaren ’70 en ’80, die hebben ook een prominente plek in onze inrichting. Ik heb vele uren op Marktplaats gestruind om mooie exemplaren op de kop te tikken voor schappelijke prijzen.

En planten… daar hadden we er veel van, meer dan 60! Inmiddels hebben ze allemaal een nieuw huisje. Allebei zijn we gek op het stekken van planten, geen afgeknakte tak of lange scheut gaat verloren. Veel groen in huis maakt me gelukkig en ontspannen.

Deze foto’s zijn trouwens niet gemaakt met als doel ze te gebruiken voor een blog… het idee ontstond spontaan maar ons huis was toen al helemaal leeg. Het zijn daarom geen perfecte catalogusfoto’s met een opgeruimd huis. Ach ja, weer eens wat anders toch? 😉

Zo kwam je ons huis binnen. De keuken met eethoek en achterin het huis het zitgedeelte.
En dit is de andere kant van ons huis, in de avond.
Een kastje wat ik ook kreeg van mijn oom en tante uit hun huis. Een schilderijtje wat ik vond bij de kringloop en een zoutkristallen waxinelichthouder van mijn moeder. Rechts de kapstok en het schoenenrek, bij gebrek aan gang.
Ons zelf opgeknapte TV-meubel met oude poten van Ricks bed en zelfgemaakte kastdeurtjes. In het kastje staan souvernirs van reizen.
Onze zelfgemaakte eettafel van kopshout. De eetkamerstoelen kreeg Rick van zijn broer, het vloerkleed lag al in mijn studentenkamer en de boekenkast komt uit Ricks ouderlijk huis.

De slaapkamer. We maakten zelf een bed van kastjes met daarop een lattenbodem om ruimte te besparen. We konden hier veel spullen in kwijt! Het wandkleedje komt van een reis naar Peru.

Wat voor soort inrichting heb jij? Wat vind je mooi of juist helemaal niet mooi?

3 gedachten over “Interieur | Even binnengluren in mijn oude huis

  1. Wat mooi. Wat ben ik benieuwd naar jullie toekomstige inrichting in nieuw Zeeland. Spannend allemaal, maar vooral tof denk ik.

  2. Wat een leuk huisje! Jullie hebben echt slimme dingen bedacht en mooie dingen zelf gemaakt. Afscheid nemen zal toch even moeilijk zijn geweest. Laten jullie bepaalde meubels ook verschepen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.