Wonen in Nieuw Zeeland | Extreem minimalisme

Hierboven een foto van onze woonkamer waarin ik deze blog zit te typen. Sinds we in ons nieuwe huurhuis zijn getrokken moet ik regelmatig denken aan de beweging van minimalisme waar ik zoveel boeken, blogs en docu’s over heb gezien en gelezen. Want met onze complete inboedel op zee, passen wij perfect in dat plaatje! Een beetje tegen onze zin, dat wel.

60 kg, een tafel, stoelen en bed

Ieder met een tas en koffertje, samen wogen deze 4 stuks bagage ongeveer 60 kg. Daarmee kwamen we aan in Nieuw Zeeland. Bij ons hadden we ons beddengoed, kleding, schoenen, handdoeken, bestek, toiletspullen, wat boeken en spelletjes, laptop en fotocamera. De ochtend van vertrek hebben we nog snel spullen in de container moeten gooien omdat ze echt niet meer in onze tas pasten.

Sinds we in ons huurhuis wonen, zijn er al wel wat spullen aangeschaft omdat het echt niet anders kon. Zo moesten we pannen hebben om mee te koken, een tafel en stoelen om aan te zitten en een logeerbed. De rest van onze spullen komen allemaal pas begin december aan. We slapen dus gelukkig in een bed en kunnen zitten op stoelen aan een tafel. Daarnaast hebben we natuurlijk een keuken en badkamer, dus helemaal primitief is het niet. Maar het is wel erg minimalistisch.

Top 5

Gisteren aan tafel maakten we de balans op: welke spullen missen we nu écht? Hier de top 5:

  1. De bank! Wat is het lekker om na het eten ’s avonds nog even te kunnen liggen/hangen op een zachte bank. De katjes komen kroelen en je kunt lekker iets kijken of lezen. Dit item staat met stip op nummer 1 en we kunnen niet wachten tot hij er weer is!
  2. De TV. Shit, ik had gehoopt dat ik hem niet zou missen en dat dit een mooie reden zou zijn om hem de deur uit te doen… maar ik kan toch niet zonder. Na de klusjes overdag, het koken, eten en bijkletsen is even iets kijken op tv toch wel erg fijn. Nu doen we dit op onze laptop aan de eettafel, maar dat is toch veel minder prettig.
  3. Mijn theepot. Haha, ja écht! Hij was nog niet zo lang in mijn leven, maar ik mis hem heel erg. Nu moet ik een pannetje water koken en kan ik maar 1 kopje zetten en dat doe ik toch minder snel. Naast het praktische aspect vind ik het ook gewoon oergezellig, zo’n theepot op een theelichtje. Rick zou op deze plek waarschijnlijk zijn Xbox neerzetten. Maar dat is eigenlijk alleen maar leuk wanneer je een bank hebt om op te hangen en een TV om hem op aan te sluiten ;-).
  4. De ovenschalen. Ik heb nu eindelijk weer een fijne oven, onze vorige keuken had een klein combigeval waarin niks lukte. Nu ik weer kan bakken, mis ik mijn taart- en cakevormen. Ook een heerlijke quiche of lasagne zou ik graag maken. Nog een maandje wachten!
  5. De stofzuiger. Haha, ja ook zo’n suf ding, maar écht onmisbaar. Voor vertrek mocht ik hem nog van een vriendin lenen voor de laatste schoonmaak en nu hebben we gelukkig ook van nieuwe kennissen een stofzuiger mogen lenen.
  6. Oke, nog een 6e item: de wasmachine. De gordijnen die hier in huis hangen zijn erg smoezelig en schreeuwen om een verfrissende wasbeurt. Maar ook het beddengoed en onze kleding zou ik wat vaker willen wassen. Enkele wasjes zijn al in bad gedaan, maar zo’n machine is toch wel heerlijk. Zodra hij er weer is mag ‘ie flink aan het werk!

Maar wat missen we eigenlijk allemaal niet? Onze boekenkast met alle boeken, een grote hoeveelheid servies, onze volledige garderobe, accessoires, vloerkleedjes, kussentjes, luie leunstoel, kastjes en foto’s. Natuurlijk maakt het je huis een stuk gezelliger, maar eigenlijk is het zo prima te doen!

Toch kijk ik er wel naar uit dat onze spullen aankomen en ons huis in te richten. In woonoppervlakte zijn we nu ongeveer verdubbeld, dus ons huis komt sowieso minder vol te staan. Dat is toch al best wel minimalistisch?

Welke spullen zou jij enorm missen als je inboedel op zee zou zitten?

4 gedachten over “Wonen in Nieuw Zeeland | Extreem minimalisme

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.