Een kaartje schrijven

Ken je dat? Je ziet een leuke kaart in de winkel, bedenkt al aan wie je hem wilt sturen en wat je er ongeveer op wilt zetten en besluit hem te kopen. Bij thuiskomst belandt hij op de keukentafel of het aanrecht, bij het legen van de brievenbus komen er reclamefolders of andere post op te liggen. De krant komt er bovenop, boodschappenlijstjes en bonnetjes… Zo’n stapel papier hebben we allemaal wel ergens toch? Uiteindelijk wordt de stapel verplaatst naar een minder zichtbare plek, tot hij een keer wordt uitgezocht.

Ah ja! Dat kaartje… hmm…. nu wel een beetje laat om te versturen. In de la dan maar voor een andere gelegenheid.

Dit gebeurt mij regelmatig, zo ook deze week. Al 3 dagen lagen er pontificaal 2 ongeschreven kaarten op tafel. Een kaart voor een vriendin die in december jarig was, maar wiens verjaardag ik tijdens onze vakantie helemaal was vergeten (shit!), dan maar een lief ‘zomaar’ kaartje. De tweede kaart was voor een vriendin die is bevallen van haar tweede kindje.

Altijd voel ik wat weerstand bij het beginnen met schrijven, want ik vind wel dat mijn kaartje leuk en origineel moet zijn. Maar wanneer mijn pen het papier raakt, gaat het eigenlijk vanzelf. Meestal begin ik netjes met schrijven op de rechterzijde maar moet ik uitwijken naar de linker helft omdat ik nog niet klaar was.

Ik vind het altijd lachwekkend maar ook verbazingwekkend hoe je soms kaarten kunt krijgen met alleen maar een naam erop. Hoe dan?! Je hoeft echt niet een hele kaart vol te schrijven, maar een paar persoonlijke woorden zijn zo leuk om te lezen!

Ik zie zo’n lege kaart altijd als een mooie mogelijkheid om even stil te staan bij de band die je met deze persoon hebt en om even terug te blikken. Persoonlijke woorden, lieve woorden, bemoedigende woorden en/of een klein grapje, en dan zijn die beide kanten zo vol.

En hoe fijn voelt het dan om de envelop dicht te plakken (na eerst met een zuur gezicht aan die plakstrook te hebben gelikt) en je voor te stellen hoe de ander hem over een tijdje nieuwsgierig open maakt en jouw geschreven woorden leest.

In de eerste weken dat we hier woonden, maakten we ons er iets makkelijker vanaf. Via verschillende websites kun je online kaarten versturen in Nederland. Maar nu we zelf ook wat geschreven post uit Nederland hebben ontvangen (soms pas na 1.5 maand!) ervaren we hoe leuk het is. Dus vandaag post ik 2 kaarten vanuit Nieuw Zeeland, met een tevreden en vrolijk gevoel.

Dus: wil jij niet alleen de ander een goed gevoel geven met zo’n handgeschreven kaart, maar ook je eigen stemming een kleine opkikker geven? Trek die oude ongeschreven kaart uit je kast of koop vandaag een kaartje, aarzel niet maar schrijf hem zo snel mogelijk en gooi hem op de bus. Het zal je weer verbazen hoe leuk dat is!

Hoe vaak stuur jij nog een handgeschreven kaartje?

5 gedachten over “Een kaartje schrijven

      1. Ik denk er vaak aan en koop ook kaartjes, maar verder gaat het niet😊 de goede voornemens zijn er wel, dus wie weet ooit weer?

  1. Bedankt voor de reminder, dit moet ik idd echt vaker doen! Ik ben het wel helemaal met je eens wat betreft de inhoud van kaarten. Alleen een naam is echt niet mijn ding. Mijn beste vriendin en ik hebben een traditie van verjaardags- en kerstkaarten die we helemaal vol schrijven en tekenen. Zo leuk om terug te zien ook!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.